Bruisende dorpen tijdens de Dag van de Regio

Bruisende dorpen tijdens de Dag van de Regio: Zeerijp loopt voorop

Op 6 en 7 oktober vindt de negende Dag van de Regio plaats in de provincies Groningen en Drenthe. Tijdens de Dag openen lokale bedrijven en organisaties hun deuren voor het publiek. Dit jaar is het thema ‘Duurzame Dorpen’ en zullen deelnemers ook samen activiteiten organiseren. Hierdoor ontstaat een dynamische regio waarin bewoners in staat worden gesteld met elkaar kennis te maken en van elkaar te leren.

Ook Zeerijp doet dit jaar weer mee met de Dag van de Regio. Bezoekers kunnen wandelen door het dorp en zijn welkom bij Atelier van Hulsen en De Kleine Antonius. Er is een aantrekkelijke Markt op Boerderij De Diek’n waar ondernemers uit de buurt zich presenteren met lekker en gezond eten, streekproducten, natuur en creativiteit. Van kaas tot vis en varkensvlees, van tomaten en aardappelen tot tuinaanleg en taart. Van het oefenen met speksteen tot in balans bewegen, van puzzelspeurtocht tot draaimolen. U bent van harte welkom om ons een bezoek te komen brengen! De markt is open op zaterdag 6 oktober van 13.00 – 17.00 uur en op zondag 7 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Gratis entree. Op zondag kunt u vanaf 17.00 uur ook Tapas eten in het restaurant en genieten van het optreden van Kiepkeerl en Speulman. Tapas-menu vanaf € 12,50.

Kijk op www.dediekn.nl voor meer informatie of bel/mail naar 0596-581199 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Adres: Dijkumerweg 2 , 9914TH Zeerijp.

Organisatie De Dag van de Regio wordt sinds 2004 georganiseerd in Oost-Groningen naar Duits voorbeeld. In latere jaren is het concept uitgebreid naar de hele provincie en naar andere landen in Europa zoals Schotland en Ierland. Doel van de Dag is om de lokale bevolking en toeristen kennis te laten maken met de regio, samenwerking te stimuleren en de leefbaarheid van het platteland te behouden. Kijk voor meer informatie op www.dagvanderegio.nl.

logo