Spooktochten 2013

De Spooktochten van Zeerijp worden dit jaar georganiseerd op 8 en 9 november. In de afgelopen jaren zijn de Spooktochten uitgegroeid tot de grootste en mooiste Spooktochten in de regio. Van heinde en verre komen deelnemers naar het dorpshuis van Zeerijp om deel te nemen aan de Spooktochten van Zeerijp, welke door Zeerijp en de omliggende omgeving voert. Tijdens de tocht worden deelnemers verrast door zo’n 65 vrijwilligers die middels spannende acts iedereen de stuipen op het lijf jagen.

In voorgaande jaren waren de Spooktochten weken vooraf al volgeboekt en vorig jaar bereikte het aantal deelnemers de 650 personen ! Dit jaar doet de organisatie er alles aan om nog meer deelnemers te kunnen inschrijven en momenteel staat de teller alweer op ruim 250 deelnemers. Inschrijven is mogelijk via het opgaveformulier op de website:  www.spooktochtzeerijp.nl

Het start- en eindpunt van de Spooktochten is het dorphuis “Bij Jacobus” in Zeerijp waar vanaf 19:30 uur de deelnemers in groepen van zo’n 7 personen op pad gestuurd worden. De route staat aangegeven middels bordjes, welke door kaarsen verlicht worden en duurt ongeveer 5 kwartier. Voordat de tocht gelopen gaat worden is het goed toeven in het dorpshuis waar van alles te koop is voor de inwendige mens en ook na de tocht is het mogelijk om nog even na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Het dorpshuis zal voor de gelegenheid worden omgetoverd tot een waar spookhuis en de organisatie heeft er voor gezorgd dat iedere deelnemer exact weet hoe laat de vertrektijd is.

Wilt u ook deelnemen aan de Spooktochten van Zeerijp? Zorg er dan voor dat u zich zo snel mogelijk inschrijft want in de voorgaande jaren moesten vele deelnemers teleurgesteld worden omdat alle plaatsen al volgeboekt waren.

Tot ziens bij de Spooktochten van Zeerijp !  Spooktocht Commissie Zeerijp, Bart van de Kleut

Spooktocht-2013