Algemeen

'Loppersum Schoon!': fraai staaltje samenwerking

'Loppersum Schoon!': fraai staaltje samenwerking

Een rommelige en vervuilde openbare ruimte staat hoog in de irritatie top-10 van burgers. In de gemeente Loppersum is dat niet anders. Onder het motto 'Loppersum Schoon!' voert de gemeente allerlei acties rondom zwerfafval en hondenpoep uit.

Wethouder Bé Schollema: 'In 2016 zijn we in de dorpen Zeerijp en Middelstum gestart met een pilotproject.' Samen met de bewoners is de openbare omgeving schoongehouden en

Lees meer...

Proef met mobiel servicepunt mobiliteitshulpmiddelen

Proef met mobiel servicepunt mobiliteitshulpmiddelen in Noordoost Groningen

Inwoners van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum, Eemsmond, Delfzijl, Appingedam en Loppersum (BMWEDAL) die gebruik maken van de WMO, kunnen straks voor kleine reparaties en onderhoud van mobiliteitshulpmiddelen allemaal terecht bij een mobiel servicepunt. Leverancier RSR, waar de gemeenten een contract mee hebben, zet hiervoor een bus in. Het Mobiele Service Punt is gestart in 2016 in enkele gemeenten. Inmiddels staat  de bus in alle gemeenten op een vaste plek, op een

Lees meer...

Gemeente Loppersum en karakteristieke panden

Gemeente Loppersum maakt zich sterk voor karakteristieke panden

In de gemeente Loppersum staan veel historische gebouwen. Sommige erkend als rijksmonument, maar de meeste niet. Vanuit het rijk en de provincie is de gemeente verplicht aandacht te geven aan cultuurhistorische waarden. Ook in relatie tot de aardbevingsproblematiek zijn er zorgen over deze gebouwen. Wethouder Pier Prins: "Deze panden zijn erg belangrijk voor onze gemeente. Ze geven identiteit en eigenheid aan de dorpen en het buitengebied. Daarom hebben we een vastgoed-beleidsvisie vastgesteld en zijn we op basis daarvan vorig jaar gestart met een inventarisatie van de karakteristieke, cultuurhistorisch waardevolle gebouwen in onze gemeente."

Nieuw bestemmingsplan

Op dit moment werkt de gemeente Loppersum aan een nieuw bestemmingsplan, waarin

Lees meer...

Loppersum Schoon

Nieuwe voorzieningen Loppersum Schoon

In de pilotdorpen Zeerijp en Middelstum zijn extra bakken geplaatst voor zwerfafval en hondenpoep. De hondenbezitters in deze dorpen hebben zakjes ontvangen met het verzoek om deze te gebruiken. Helpt u mee om de openbare ruimte nog schoner te houden?

Middelstum Schoon

In Middelstum zijn extra bakken geplaatst voor zwerfafval en hondenpoep langs de wandelroute Burgemeester van Ankenweg/ijsbaan, in de Groene Long en aan de Jacob Vinhuizenstraat. Er komt een blikvanger langs het fietspad ter hoogte van bedrijventerrein de Klomp. En binnenkort wordt een hondenrenveldje ingericht langs de Boerdamsterweg. Als iemand zelf afval wil verzamelen dan is een grijper aan te vragen bij Stichting Dorpsbelangen Middelstum.

Zeerijp Schoon

In Zeerijp zijn extra bakken geplaatst voor zwerfafval en hondenpoep langs de Borgsingel, het Maarpad, bij de vissteiger bij het Zeerijpstermaar, de Kwekersweg en de Borgweg. Er komen blikvangers langs de fietsroutes naar Loppersum en naar Appingedam. Als iemand zelf afval wil verzamelen dan is een grijper aan te vragen bij Dorpsbelangen Zeerijp.

 

 

simpelheid, een expositie in boerderij De Diek'n.

Zondag 8 maart opent de expositie van Puck Meedema. In haar schilderijen staan mens en dier, gevangen in prachtige sprekende kleuren, centraal. Al sinds haar kinderjaren is Puck bezig met vorm en kleur. Dit uit zich al vele jaren in modeadviezen en het inrichten van winkeletalages. Een uitgangspunt is hierbij voor Puck betaalbaarheid en eenvoud. Iets creëren loopt als een rode draad door haar leven. Na veel gewerkt te hebben met brooddeeg en gips, legt Puck zich de laatste 10 jaar vooral toe op schilderen, het maken van sieraden en keramiek. De expositie zal een indruk geven van haar werk in de afgelopen jaren. Hoe simpel is het om iets waar je normaal aan voorbij loopt opvallend in beeld te brengen vraagt Puck zich af. Haar eerste schilderij is hier een mooi voorbeeld van en is ontstaan door een foto van een viertal koeien in het Dagblad van het Noorden.
Het thema van de expositie heet dan ook heel toepasselijk : “Simpelheid”. Haar inspiratie vindt Puck o.a. in het werk van Anneke Bakker en Ellen Koster

De feestelijke, én muzikale, opening vindt plaats op Zondag 8 maart om 15.00 uur. De expositie is te bezichtigen vanaf 8 maart tot 21 juni 2015.

Subcategorieën

Een lijst met websites die ofwel verwant zijn aan Zeerijp.info, of op indirecte wijze iets te maken hebben met Zeerijp

Riep en riepsters op het web, opmerkelijke websites of berichten op het web over Riep(sters).