Stand van zaken voorbereidingen ZZ-races

Even een tussenstand van de voorbereidingen van de ZZ Races van 20 juni aanstaande.

We zijn druk bezig om alle sponsoren te benaderen. De afgelopen jaren zijn er mede door de economische crisis veel mensen gestopt met hun bedrijf. Hierdoor moeten wij onze creativiteit aanspreken om nieuwe sponsoren te vinden waarbij vooral de klassesponsoren centraal staan.

Ook hebben we een vervolggesprek met de gemeente gehad waarbij zaken als vergunningen, wegomleggingen, parkeerverboden en niet onbelangrijk: de aanrijroutes voor de politie,brandweer en ambulances, zijn geregeld. Onderhand stromen ook de eerste aanmeldingen van de vrijwilligers binnen. Uiteraard gaan we de mensen die we op onze lijst hebben staan ook benaderen. Maar opgeven kan nog: we kunnen alle versterking gebruiken!

 

De vrijwilligersavond gaat er anders uitzien als de voorafgaande keren. We gaan de groep opsplitsen in drie groepen. De eerste groep gaat onder begeleiding van een ervaren baancommissaris de betekenis en het gebruik van de vlaggen doornemen. De tweede groep gaat met de portofoon aan de slag om te kijken hoe je die correct gebruikt, vooral in stress situaties. De derde groep gaat oefenen met het gebruik van brandblussers dit vooral omdat er enkele coureurs zijn die op methanol gaan rijden en dit vraagt een andere aanpak van het blussen.

Deze vrijwilligersavond wordt gehouden op vrijdag 5 juni.

De Italiaanse klasse krijgt al aardig vorm maar… er is nog ruimte voor aanmeldingen. Dus mensen, heb je ergens nog iets unieks staan, schroom niet maar laat het even weten. De contactgegevens staan in het briefhoofd.

De vergunning voor de traditionele collecte die we houden voor de mensen die aan het circuit wonen is ook afgegeven. Woensdag 27 mei komen we bij u langs, en we hopen net als in voorgaande jaren dat u weer gul geeft voor dit toch unieke evenement voor onze dorpen.

Traditiegetrouw laten we ook dit jaar weer een dvd maken. De eerste beelden zijn al genomen tijdens de ZZ Raceshow. We zullen deze keer niet alleen de races filmen, maar ook alle werkzaamheden aan ‘de achterkant’. Bijvoorbeeld de kaartverkoop/controle, het vervangend vervoer van de bezoekers aan sierviskwekerij Boerma enz.

En dan als klapstuk hebben we een drone kunnen regelen die samen met twee onboardcamera’s, één voor en één achter op een zijspan/motor, voor prachtige beelden gaan zorgen. Dit in combinatie met beelden die genomen zijn, naast de baan.

Al met al bruist het van de ZZ-activiteiten, maar zaterdag 20 juni komt ook al hard dichterbij!