Bodemonderzoeken Zeerijp

Van 29 januari tot en met 16 februari 2018 worden onder regie van de Nationaal Coördinator Groningen grondonderzoeken uitgevoerd in Zeerijp. Deze onderzoeken doen we om onder andere het draagvermogen van de grond vast te stellen. Deze informatie is nodig om vast te stellen of woningen versterkt moet worden, zodat ze beter bestand zijn tegen aardbevingen.

Om een sterkteberekening te maken van een gebouw, is ook kennis van de samenstelling van de grond nodig. De grondsamenstelling heeft invloed op het effect van eventuele bevingen op gebouwen. Het grondonderzoek wordt gebruikt als aanvulling op de bouwkundige inspecties van woningen en gebouwen in Zeerijp. Fugro voert het grondonderzoek uit. 

Speciale wagens doen boringen en sonderingen in de bovenste 30 meter van de bodem. Er worden circa 40 sonderingen uitgevoerd. De werkzaamheden vinden plaats in de openbare ruimte en veroorzaken beperkt overlast voor omwonenden.

Meer informatie
Heeft u vragen over deze grondonderzoeken? Neem dan contact op met het versterkingspunt van NCG aan de Hogestraat 2 in Loppersum. De bewonersbegeleiders van het versterkingspunt kunt u bereiken via:

  • Telefoon:         88 – 041 4472 (ma 13-16.30 uur, di t/m do 9-16.30 uur)
  • E-mail:             Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Handige links