Zaterdag 9 juli 2011 12.00 tot 17.00 uur. De vijfde editie van de Passie van Riep

Zaterdag 9 juli 2011, 12.00 tot 17.00 uur.
De vijfde editie van de Passie van Riep belooft weer een groot succes te worden.
Voor de vijfde keer is de Culturele Vereniging van Zeerijp er weer in geslaagd om meer nieuwe deelnemers te ronselen die hun passie met geïnteresseerden willen delen.
De passie is van 12.00 tot 17.00 uur. De programmaboekjes zijn op de dag zelf te koop bij het dorpshuis of bij Atelier van Hulsen in Zeerijp.
Voor wie het fenomeen Passie van Riep nog niet kent ; Tijdens ´de Passie´ zetten een heel aantal inwoners van Zeerijp hun deuren open en laten ze zien wat hun passie is aan iedereen die dat wil. Zo zijn er een aantal prachtige tuinen te bewonderen, is er een tentoonstelling van oude tractoren en landbouw-werktuigen en een `henhouse` (een kippenschuur met allemaal kakelende dames die hun hobby aan het beoefenen zijn)
Ook zijn beide kerken open voor publiek. In de grote Jacobuskerk worden er rondleidingen verzorgd door de heer van Neck die onder de inwoners van Zeerijp bekend staat als een gepassioneerd verteller.
In de Kleine Anthonius die qua sfeer en ruimte sowieso al een bezoekje waard is kun je onder het genot van een hapje en een drankje onder andere ´the cinema of poetry´ bezoeken.
En wie vind het nou niet leuk om eens op een boerenbedrijf te kijken ? Ze zijn dit jaar in verschillende vormen te bezichtigen. Zo is het akkerbouwbedrijf van de familie Huizing opengesteld voor publiek, maar ook de onlangs opgerichte ´Dorpsboerderij Riep´. Dit bedrijf is (nog) een stuk kleinschaliger en verkoopt alleen onbespoten groenten en fruit, en puur vlees van hele avontuurlijke varkens, schapen en inmiddels een kalf.
Maar ook als je op zoek bent naar een origineel cadeautje of leuke woon accessoires of zelfs kleding kun je bij de Passie je hart ophalen. Zeerijp telt inmiddels twee webwinkels met een leuk assortiment in woon en lifestyle accessoires en ook kinderproducten. Het assortiment van deze winkels kun je op deze dag even in het echt voelen, bekijken of ruiken en uiteraard kopen.

Verder is er de Theeschenkerij Eenummermaar die ook curiosa verkoopt, Atelier van Hulsen die een leuke expositie heeft van 2 kunstenaars uit de familie Reurink, een oriflame demonstratrice die uiteraard ook producten verkoopt, in en om het dorpshuis zal het een en ander te doen zijn etc, etc. Kortom, voor ieder wat wils. En er komen nog meer aanmeldingen binnen. Dus zet 9 juli alvast in uw agenda ! Iedereen is van harte welkom !
De passie is van 12.00 tot 17.00 uur. De programmaboekjes zijn op de dag zelf te koop bij het dorpshuis of bij Atelier van Hulsen in Zeerijp.