Bestuurlijk

jaarvergadering Vereniging Dorpsbelangen 17 april 2014

Uitnodiging voor de jaarvergadering van de Vereniging Dorpsbelangen Zeerijp op donderdag 17 april 2014 om 20.00 uur in het Dorpshuis

Agenda

Lees meer...

Dorpsbelangen

Vereniging Dorpsbelangen Zeerijp

Vereniging Dorpsbelangen Zeerijp behartigt de belangen van (de inwoners van) ons dorp. Dit gebeurt op een aantal manieren.

We treden op als contactpersoon naar de gemeente.

Over een aantal dingen is al regelmatig overleg met de gemeente. Het onderhoud van de wegen, het onderhoud van het groen en ook de verkeersveiligheid komen regelmatig ter sprake. Momenteel zijn we met de gemeente in onderhandeling over handhaving van onze voorzieningen (waaronder de sporthal en de voetbalvereniging). De gemeente wil drastisch bezuinigen op deze voorzieningen, wij willen deze zoveel mogelijk behouden voor ons mooie dorp. Daarnaast is er vanuit Dorpsbelangen in samenwerking met een aantal inwoners een Dorpsvisie ontwikkelt. Uit deze visie zijn een aantal werkgroepen ontstaan: werkgroep Groen, werkgroep Jeugd en een werkgroep die een website ontwikkelt voor het dorp.Het is de bedoeling om samen met de inwoners de plannen die uit de visie voort gekomen zijn gestalte te geven. Naar de gemeente toe hebben we op deze manier een handvat om te laten zien wat we als dorp willen.

We organiseren activiteiten in het dorp.

Naast het vaste bestuur beschikt Dorpsbelangen over een activiteitencommissie die de organisatie van de vaste en eenmalige activiteiten voor hun rekening neemt. Voorbeelden hiervan zijn: tweejaarlijkse kermis in september, een kinderochtend op Paaszaterdag en de Sinterklaasviering. Daarnaast zijn er nog een aantal commissies die ook onder Dorpsbelangen vallen maar zelfstandig opereren, zoals de Speeltuincommissie die voor het onderhoud van de speeltuin zorgt en ook regelmatig nieuwe speeltoestellen aanschaft. En ook de Schierkampcommissie is zo`n commissie; zij organiseert elk jaar voor de kinderen uit het dorp een vakantieweek naar Schiermonnikoog.

Het bestuur bestaat nu uit:

  • Hannie Kuipers, voorzitter
  • Harriët Wals
  • Anita Bos, penningmeester
  • Simon Broekema, lid
  • Lianne Wierenga, lid
  • Carla Afman, lid

Er is nu een algemeen mailadres van dorpsbelangen. Dat is:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met een van de bestuursleden.

 
 
 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.