Update Dorpsbelangen

Beste Riepsters,

Donderdag 16 april hebben we onze jaarvergadering gehad. Samen met de mensen van de speeltuincommissie, Schierkamp/jeugdwerk en enkele dorpsgenoten hebben we het afgelopen jaar besproken. Het jaarverslag van Dorpsbelangen staat ergens anders in deze Riepster Nijs. Na de pauze kwam onze nieuwe wijkagent, Jaap Bielsma, zich voorstellen en wat vertellen over zijn werk. Erg interessant en goed om even kennis te maken met elkaar.

Op 4 mei hebben we met elkaar de oorlogsslachtoffers herdacht. Het thema van de herdenking was dit jaar; Wie zijn ogen sluit voor het verleden, heeft geen oog voor de toekomst.

Mevouw Elderman-Star hield namens de gemeente Loppersum een toespraak.

 

Bert Kremer zorgde voor een muzikale bijdrage. Kinderen van de Wilgenstee hadden mooie vlaggen geverfd. Helaas waren we maar met een kleine groep mensen dit jaar, desondanks hadden we een goede herdenking.

Zaterdag 20 juni zijn er de ZZ races. Ook deze keer belooft het weer een waar spektakel te worden. Naast de races is er feest in de speeltuin van Zeerijp met muziek, een springkussen en eten en drinken verzorgd door het Dorpshuis. Ook zijn we van plan om op vrijdag 19 juni iets te organiseren voor de kinderen rondom het thema ZZ races.

Het is de bedoeling dat we er een echt dorpsfeest van gaan maken. Daarom willen we u vragen om voor dat weekend de straatversiering van zolder te halen en te plaatsen. Voor zover wij weten hebben de Noorderstraat, de Borgweg en de Molenweg eigen versiering, maar misschien is er nog wel meer. Een mooie gelegenheid om dit weer eens te gebruiken! Uiteraard is andere versiering zoals de vlag en kleine vlaggetjes e.d. ook prima.

We hopen met z’n allen op een goede opkomst en maken er samen een mooi weekend van!

Tot zover voor deze maand.

Vriendelijke groet, Jantina van Burgel, namens Dorpsbelangen Zeerijp (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)