prijs verkeersquiz 2011

Afgelopen donderdag reikte wethouder Stoel, namens de afdeling Loppersum van Veilig Verkeer Nederland, in het dorpshuis van Zeerijp de wisselbeker uit aan Bert Zijlstra, Dennis Severins en Arjen Dallinga uit Zeerijp.

Samen met de verschillende verenigingen Dorpsbelangen in de gemeente organiseert de afdeling Loppersum van Veilig Verkeer Nederland jaarlijks een verkeersquiz. Elk dorp vaardigt drie deelnemers af die strijden om een wisselbeker. Vorig jaar werd de beker voor de tweede keer achtereenvolgens gewonnen door drie deelnemers uit Zeerijp. Donderdagavond werd opnieuw om de beker gestreden. Deze keer door de dorpen Garrelsweer, Garsthuizen, Huizinge, Westeremden, ’t Zandt, Zeerijp. Ook deed een team van de gemeente dit jaar mee. Het team van Zeerijp bleek de 50 vragen van de quiz opnieuw, en zelfs opmerkelijk beter te hebben beantwoord dan de teams van de andere dorpen. Zij mogen de beker dus houden. Het team van Garrelsweer eindigde als tweede en het team van de gemeente als derde.

Zoals gebruikelijk was de quiz samengesteld door bestuurslid Frans Helfferich. Uit de vele fouten bij de beantwoording bleek ook hoe weinig van de verandering van de verkeersregels van de laatste jaren was doorgedrongen bij de verkeersdeelnemers. Daarom blijft de afdeling Veilig Verkeer Loppersum doorgaan met het geven van opfriscursussen. De eerstvolgende cursus zal in maart worden gegeven.

H. ter Veen > secretaris > 0596 572119 > Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
PB170912