Filter
 • Loppersum Schoon

  Nieuwe voorzieningen Loppersum Schoon

  In de pilotdorpen Zeerijp en Middelstum zijn extra bakken geplaatst voor zwerfafval en hondenpoep. De hondenbezitters in deze dorpen hebben zakjes ontvangen met het verzoek om deze te gebruiken. Helpt u mee om de openbare ruimte nog schoner te houden?

  Middelstum Schoon

  In Middelstum zijn extra bakken geplaatst voor zwerfafval en hondenpoep langs de wandelroute Burgemeester van Ankenweg/ijsbaan, in de Groene Long en aan de Jacob Vinhuizenstraat. Er komt een blikvanger langs het fietspad ter hoogte van bedrijventerrein de Klomp. En binnenkort wordt een hondenrenveldje ingericht langs de Boerdamsterweg. Als iemand zelf afval wil verzamelen dan is een grijper aan te vragen bij Stichting Dorpsbelangen Middelstum.

  Zeerijp Schoon

  In Zeerijp zijn extra bakken geplaatst voor zwerfafval en hondenpoep langs de Borgsingel, het Maarpad, bij de vissteiger bij het Zeerijpstermaar, de Kwekersweg en de Borgweg. Er komen blikvangers langs de fietsroutes naar Loppersum en naar Appingedam. Als iemand zelf afval wil verzamelen dan is een grijper aan te vragen bij Dorpsbelangen Zeerijp.

   

   

 • Informatiemarkt over NAM lokatie Zeerijp 12 juni

  De NAM organiseert vrijdag 12 juni in het Dorpshuis van Zeerijp een informatiemarkt over geofoons. Er zal voorlichting gegeven worden over de werkzaamheden en de techniek die wordt gebruikt om aardbevingen te meten. De informatiemarkt is vanaf 16.30 uur open.

  Het is daarnaast mogelijk om vrijdag ook de locatie te bezoeken. Het bezoek is op 3 tijdstippen mogelijk, 17 uur, 18 uur en 19 uur. Aanmelding is dan wel een vereiste, via het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Stand van zaken voorbereidingen ZZ-races

  Even een tussenstand van de voorbereidingen van de ZZ Races van 20 juni aanstaande.

  We zijn druk bezig om allesponsoren te benaderen. De afgelopen jaren zijn er mede door de economische crisis veel mensen gestopt met hun bedrijf. Hierdoor moeten wij onze creativiteit aanspreken om nieuwe sponsoren te vinden waarbij vooral de klassesponsoren centraal staan.

 • simpelheid, een expositie in boerderij De Diek'n.

  Zondag 8 maart opent de expositie van Puck Meedema. In haar schilderijen staan mens en dier, gevangen in prachtige sprekende kleuren, centraal. Al sinds haar kinderjaren is Puck bezig met vorm en kleur. Dit uit zich al vele jaren in modeadviezen en het inrichten van winkeletalages. Een uitgangspunt is hierbij voor Puck betaalbaarheid en eenvoud. Iets creëren loopt als een rode draad door haar leven. Na veel gewerkt te hebben met brooddeeg en gips, legt Puck zich de laatste 10 jaar vooral toe op schilderen, het maken van sieraden en keramiek. De expositie zal een indruk geven van haar werk in de afgelopen jaren. Hoe simpel is het om iets waar je normaal aan voorbij loopt opvallend in beeld te brengen vraagt Puck zich af. Haar eerste schilderij is hier een mooi voorbeeld van en is ontstaan door een foto van een viertal koeien in het Dagblad van het Noorden.
  Het thema van de expositie heet dan ook heel toepasselijk : “Simpelheid”. Haar inspiratie vindt Puck o.a. in het werk van Anneke Bakker en Ellen Koster

  De feestelijke, én muzikale, opening vindt plaats op Zondag 8 maart om 15.00 uur. De expositie is te bezichtigen vanaf 8 maart tot 21 juni 2015.

 • jaarverslag Dorpsbelangen Zeerijp 2013

  zoals voorgelezen tijdens de jaarvergadering;

  Jaarverslag 2013

  Er waren 115 gezinnen en 19 alleenstaanden lid in 2013. 83% van de leden betaald de contributie per bank. 4% betaald contant. Helaas heeft 13 % nog niet betaald.

  Eind januari is er weer het jaarlijkse overleg geweest met andere verenigingen in het dorp die ook activiteiten organiseren. Zo weten we van elkaar wat er speelt en kunnen zo nodig activiteiten op elkaar afstemmen. Dit overleg wordt door alle partijen als zeer waardevol ervaren.

  Pasen is gevierd met eieren zoeken en neut`n schait met daarna een buffet verzorgd door Jan. Dit was zeer geslaagd.

 • bericht van de Groninger Bodembeweging

  Het bestuur van de GBB wil dat er een discussie over de WOZ-waarde wordt aangezwengeld. We hebben vanuit de achterban veel signalen gekregen dat leden hier iets mee willen doen maar niet precies weten hoe ze dat moeten aanpakken. Eén manier om dat te doen is massaal bezwaar aan te tekenen tegen de WOZ beschikking en de OZB-aanslag. Vandaar dat wij met ons advocatenkantoor PlasBossinade een voorbeeldbrief van een bezwaarschrift opgesteld hebben.

 • De dialoogtafel en de Groninger Dorpen

  Groninger Dorpen ziet de deelname aan de Dialoogtafel als een kans en een grote uitdaging om de input en belangen van alle plattelandsbewoners in te brengen in de discussie over de aardbevingen en de gaswinning. Wij hebben de uitnodiging om deel te nemen aan de Dialoogtafel daarom met beide handen aangenomen. Het past bij onze taak als belangenbehartiger voor het platteland, maar de opdracht om namens alle plattelandsbewoners te spreken, is niet eenvoudig. Daarom hebben wij, zoals eerder bericht, een panel in het leven geroepen waar iedere inwoner van Groningen zich voor kan aanmelden (via onze website).
 • Boerderij de Diek’n: Tapasavond met optreden van Lara Boode

  Boerderij de Diek’n presenteert : Tapasavond met optreden van Lara Boode
  Zondag 2 maart
  Lara Boode diverse liedjes in allerlei smaken. Swingend en vrolijk, maar vooral mooie luisterliedjes. Haar repertoire is zeer divers: fado, chansons, kleinkunst, pop… En dit alles in maar liefst 6 talen. Met haar stem weet Lara Boode mensen te raken. Lara wordt begeleidt op piano door Ron Saan. Lara Boode volgde een muziektheateropleiding en speelde in diverse grote en kleine theatervoorstellingen. Boerderij de Diek’n serveert deze avond weer haar heerlijke huisgemaakte tapas. U bent welkom vanaf 17.00 uur. Entree Gratis, Tapasschotel vanaf €15,-, Graag reserveren

  Boerderij de Diek’n Dijkumerweg 2 9914TH Zeerijp. 0596-581199 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.dediekn.nl

  lara-glas

 • nieuws Dorpsbelangen Zeerijp

  Nieuws van de Vereniging Dorpsbelangen Zeerijp

  De jaarvergadering van Dorpsbelangen is dit jaar op 17 april. Voor deze avond proberen we na de pauze de film D.E.A.L. te regelen. D.E.A.L. is een korte film van Fedde Hoekstra die zich afspeelt tegen de achtergrond van grensverleggende techniek en de fraaie Eemsdelta. De officiële aankondiging volgt nog.
  Eind januari hebben we overleg gehad met andere verenigingen uit het dorp die ook activiteiten organiseren.  Zo weten we van elkaar wat er speelt en kunnen zo nodig de activiteiten op elkaar afstemmen. Dit overleg wordt door alle partijen als waardevol ervaren en wordt jaarlijks georganiseerd. Op de agenda stond ook het organiseren van een feestdag of weekend voor het dorp. Zie ook oproep verderop in het Riepster Nijs.
  Kern met Pit is een jaarlijkse wedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Via de wedstrijd Kern met Pit worden bewonersgroepen uitgedaagd om hun idee voor de leefomgeving binnen een jaar te realiseren. Via 'Kern met pit' heeft Anita Bos (penningmeester DB) €1000,- binnengehaald voor IJsvereniging!
  Wilt u hier meer informatie over of zijn er nog meer goede ideeën, dan kunt u ons altijd benaderen.

  Mocht u wat willen melden, ons emailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • bericht van de NAM over Zeerijp

  Binnenkort start NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij) in uw buurt met de eerste voorbereidende werkzaamheden voor het installeren van permanente geofoons in de ondergrond van het Groningen-gasveld. Daarvoor is het nodig dat op de bestaande NAM-locatie in Zeerijp in juni 2014 gestart wordt met het boren van twee putten, die voor lange termijn geschikt zijn voor het inhangen van geofoons die zo gevoelig zijn dat ze zelfs heel lichte bewegingen in de ondergrond kunnen registreren. Deze boringen duren ongeveer vier maanden totaal.

  Uitbreiding geofoonnetwerk

  In het najaar van 2013 zijn al op twee plaatsen (locatie Zeerijp aan de Groeveweg en locatie Stedum aan de Bredeweg in Westeremden) tijdelijke geofoons tot drie kilometer diepte in gasputten gehangen. De nieuwe geofoons die in de nieuwe putten op dezelfde locatie in Zeerijp worden gehangen, zijn een permanente vervanging voor de tijdelijke oplossing in de bestaande observatieputten in Zeerijp en Stedum. De geofoons staan in verbinding met opnameapparatuur boven de grond. Deze ruwe resultaten worden door een gespecialiseerd bedrijf en het KNMI geanalyseerd. De kennis die hiermee verkregen wordt, kan hopelijk gebruikt worden om de werking van de bodem beter te begrijpen of zelfs te voorspellen. In ieder geval kan op deze manier beter bepaald worden op welke diepte de aardbevingen precies plaatsvinden.

  Inspectie en reparatie tijdelijke geofoons

  Daarnaast wordt begin februari gestart met de inspectie van de tijdelijke geofoons op de locatie Zeerijp. Daarvoor is groot materieel nodig, zoals een kraan om de geofoons uit de put te trekken. De geofoons op de locatie Stedum (in Westeremden) zijn daarna aan de beurt; inmiddels is gebleken dat deze geofoons buiten gebruik zijn doordat er een storing is opgetreden. Binnenkort zijn voor de reparatie van deze geofoons ook daarom op de locatie Stedum in Westeremden werkzaamheden te verwachten. De exacte datum is nog niet bekend.

  Deze informatie wordt via een brief ook gedeeld met de direct omwonenden van deze locaties. We willen graag dat u weet waarom wij in uw buurt aan het werk zijn, vandaar deze aankondiging. U als dorpsbelangen weet als geen ander wat er speelt in uw dorp en ik hoop dan ook dat u niet schroomt om contact met ons op te nemen wanneer er vragen of opmerkingen zijn.

  Vooralsnog hoop ik dat ik u hiermee voor dit moment voldoende geïnformeerd heb.

  Met vriendelijke groet,

  Kirsten Smit

  Sr. Communications Advisor, Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V.

 • Tapas bij De Diek'n: Iris Rijnsewijn; gitaar en zang.

  Zondagavond 1 december komt Iris Rijnsewijn met covers en eigen nummers de tapasavond opluisteren. Pas 18 geworden en op dit moment in het examenjaar van de VWO.
  De in Wirdum woonachtige Iris speelt al vanaf haar 12e gitaar en is vanaf haar 15e gaan zingen. Laat u verassen door deze enthousiaste jonge muzikante.

  U bent welkom vanaf 17.00 uur. Entree is gratis, wel reserveren. Tapasmenu vanaf € 15,-.

  Boerderij de Diek’n Dijkumerweg 2 9914 TH Zeerijp

  0596 581199 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  guitar

 • Boerderij de Diek’n exposeert: Gerda de Voogd – Fotografie

  Gerda de Voogd is een Groningse fotografe die ook ‘op z’n Gronings” fotografeert. Puur. Realistisch. Op verschillende manieren probeert de Voogd met haar fotografie het echte leven op de en hiermee de menselijke emotie. In een familieportret, landschapsfotografie of voor een artikel over de cliniclowns. Gerda probeert, met alle geduld, de gestolen momenten van echtheid vast te leggen.

  Voor de expositie op Boerderij de Diek’n is gekozen voor een verzameling foto’s van Gerda de Voogd die vergezeld gaan van gedichten van Gerard Beentjes. Gerard Beentjes is dichter en docent schrijven. Hij zal op de opening tijdens de rondgang zijn gedichten voordragen.

  De opening vindt plaats op zondag 24 november om 15.00 uur.  De expositie zal dan nog te bezichtigen zijn tot 20 februari 2014.

  Boerderij de Diek’n is alle dagen geopend voor bezichtiging.
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Entree Gratis.

  Serene-stilte-met-gedicht-als-jpg-1

 • open dag de ezelsbrug 5 oktober

  Poster-Open-Dag

 • Spooktochten 2013

  De Spooktochten van Zeerijp worden dit jaar georganiseerd op 8 en 9 november. In de afgelopen jaren zijn de Spooktochten uitgegroeid tot de grootste en mooiste Spooktochten in de regio. Van heinde en verre komen deelnemers naar het dorpshuis van Zeerijp om deel te nemen aan de Spooktochten van Zeerijp, welke door Zeerijp en de omliggende omgeving voert. Tijdens de tocht worden deelnemers verrast door zo’n 65 vrijwilligers die middels spannende acts iedereen de stuipen op het lijf jagen.

  In voorgaande jaren waren de Spooktochten weken vooraf al volgeboekt en vorig jaar bereikte het aantal deelnemers de 650 personen ! Dit jaar doet de organisatie er alles aan om nog meer deelnemers te kunnen inschrijven en momenteel staat de teller alweer op ruim 250 deelnemers. Inschrijven is mogelijk via het opgaveformulier op de website:  www.spooktochtzeerijp.nl

  Het start- en eindpunt van de Spooktochten is het dorphuis “Bij Jacobus” in Zeerijp waar vanaf 19:30 uur de deelnemers in groepen van zo’n 7 personen op pad gestuurd worden. De route staat aangegeven middels bordjes, welke door kaarsen verlicht worden en duurt ongeveer 5 kwartier. Voordat de tocht gelopen gaat worden is het goed toeven in het dorpshuis waar van alles te koop is voor de inwendige mens en ook na de tocht is het mogelijk om nog even na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Het dorpshuis zal voor de gelegenheid worden omgetoverd tot een waar spookhuis en de organisatie heeft er voor gezorgd dat iedere deelnemer exact weet hoe laat de vertrektijd is.

  Wilt u ook deelnemen aan de Spooktochten van Zeerijp? Zorg er dan voor dat u zich zo snel mogelijk inschrijft want in de voorgaande jaren moesten vele deelnemers teleurgesteld worden omdat alle plaatsen al volgeboekt waren.

  Tot ziens bij de Spooktochten van Zeerijp !  Spooktocht Commissie Zeerijp, Bart van de Kleut

  Spooktocht-2013

 • verslag ladiesnight

  Op zaterdag 16 maart hebben 87 dames in Zeerijp genoten van een avond vol mode,ontspanning en lekker eten.Tijdens een 3-gangendiner werd de nieuwe collectie keding,lingerie,schoenen,tassen en sieraden geshowed.In de pauzes,tussen de verschillende gangen,was er gelegenheid om bij de diverse stands langs te gaan.Er was van alles te zien op het gebied van uiterlijke  verzorging,decoratie,wellness en fotografie.Aan het einde van de avond,vond de verloting plaats. De hoofdprijs was een metamorfose t.w.v €100,-,beschikbaar gesteld door een aantal plaatselijke ondernemers.Deze werd gewonnen door Anja Til uit Appingedam.Natuurlijk was er voor iedereen een goedgevulde goodiebag.De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

  ladiesnight

 • day of the dog

  DogDay

 • brief bezorgde gemeenteraad ivm veiligheidsrisico's aarbevingen

  Persbericht namens gemeenteraad van Loppersum

  Loppersum, 29 januari 2013

  Bezorgde gemeenteraad van Loppersum vraagt Minister Kamp om adequate maatregelen met betrekking tot de veiligheidsrisico’s.

  Tijdens het bezoek van Minster Kamp (Economische zaken), aan de gemeente Loppersum op 27 en 28 januari jl., heeft de gemeenteraad van Loppersum in een persoonlijk gesprek met de Minister haar duidelijke zorg uitgesproken over de aardbevingen die de gemeente treffen als gevolg van de aardgaswinning. De Minister heeft een bezoek gebracht aan de gemeente Loppersum vanwege recent gepubliceerde onderzoeken waarin staat beschreven dat de kracht van de aardbevingen in de toekomst sterker zal kunnen zijn dan tot op heden is verondersteld.

 • Heringebruikname molen

  Heringebruikname molen ,,De Leeuw”

   Op zaterdag 27 oktober a.s. zal de molen van Zeerijp officieel weer in gebruik genomen worden na de restauratie.

  Vanaf 15.45 uur zal er muziek zijn bij de molen door popkoor Ripa, is er een hapje en een drankje (verzorgd door Jan Vast), zijn er een paar toespraken en vervolgens zal mevr. Nienhuis-Dijk (de weduwe van de laatste molenaar van Zeerijp) de officiële openingshandeling verrichten.

  De kinderen van De Wilgenstee zullen in de weken hiervoor afgaande  kleurplaten en kijkdozen maken. Deze zullen tentoongesteld worden op de zaterdag van de opening in de molen. Een jury zal per leeftijdsgroep (3 groepen) de mooiste uitzoeken en deze kinderen ontvangen een prijsje. De winnaars zullen op de middag zelf bekend gemaakt worden.

  We hopen veel dorpsgenoten te zien bij de molen op de 27e oktober.

  Op dezelfde middag wordt ook de molen ,,De Hoop” te Middelstum weer officieel in gebruik genomen. Dit gebeurt voorafgaande aan de molen in Zeerijp. De officiële genodigden worden  per bus van Middelstum naar Zeerijp vervoerd en komen rond 15.45 uur aan in Zeerijp.

 • Bruisende dorpen tijdens de Dag van de Regio

  Bruisende dorpen tijdens de Dag van de Regio: Zeerijp loopt voorop

  Op 6 en 7 oktober vindt de negende Dag van de Regio plaats in de provincies Groningen en Drenthe. Tijdens de Dag openen lokale bedrijven en organisaties hun deuren voor het publiek. Dit jaar is het thema ‘Duurzame Dorpen’ en zullen deelnemers ook samen activiteiten organiseren. Hierdoor ontstaat een dynamische regio waarin bewoners in staat worden gesteld met elkaar kennis te maken en van elkaar te leren.

  Ook Zeerijp doet dit jaar weer mee met de Dag van de Regio. Bezoekers kunnen wandelen door het dorp en zijn welkom bij Atelier van Hulsen en De Kleine Antonius. Er is een aantrekkelijke Markt op Boerderij De Diek’n waar ondernemers uit de buurt zich presenteren met lekker en gezond eten, streekproducten, natuur en creativiteit. Van kaas tot vis en varkensvlees, van tomaten en aardappelen tot tuinaanleg en taart. Van het oefenen met speksteen tot in balans bewegen, van puzzelspeurtocht tot draaimolen. U bent van harte welkom om ons een bezoek te komen brengen! De markt is open op zaterdag 6 oktober van 13.00 – 17.00 uur en op zondag 7 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Gratis entree. Op zondag kunt u vanaf 17.00 uur ook Tapas eten in het restaurant en genieten van het optreden van Kiepkeerl en Speulman. Tapas-menu vanaf € 12,50.

  Kijk op www.dediekn.nl voor meer informatie of bel/mail naar 0596-581199 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Adres: Dijkumerweg 2 , 9914TH Zeerijp.

  Organisatie De Dag van de Regio wordt sinds 2004 georganiseerd in Oost-Groningen naar Duits voorbeeld. In latere jaren is het concept uitgebreid naar de hele provincie en naar andere landen in Europa zoals Schotland en Ierland. Doel van de Dag is om de lokale bevolking en toeristen kennis te laten maken met de regio, samenwerking te stimuleren en de leefbaarheid van het platteland te behouden. Kijk voor meer informatie op www.dagvanderegio.nl.

  logo

  

 • Te gast bij Capella Groningen: Canta Compaña

  Te gast bij Capella Groningen: Canta Compaña

  In juni 2011 maakte Capella Groningen een concertreis naar Galicië in het noordwesten van Spanje, de geboortegrond van de vaste dirigent van Capella Groningen, Enrique López-Cortón. Capella Groningen was die week te gast bij het koor Canta Compaña uit La Coruña. Er waren optredens o.a. in La Coruña en in een pelgrimsmis in de imposante Jacobuskathedraal van Santiago de Compostela, eindpunt van de beroemde pelgrimsroutes. In augustus 2012 brengt Canta Compaña een tegenbezoek aan Groningen. Onder leiding van dirigente Julia Cea geeft het koor op zondag 19 augustus een concert in de Jacobuskerk van Zeerijp gelegen aan het Jacobspad, de Groningse Camino!

  Op het verrassende programma staat religieuze muziek uit de Middeleeuwen en traditionele muziek uit Galicië en andere delen van Spanje. Aanvang van het concert is 16.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk, of te reserveren per telefoon 050-3095698 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Website: www.capellagroningen.nl.

 • opgave zeskamp zeerijp

  Geef je op voor deelname aan de Zeskamp van Zeerijp!  We hebben nog maar enkele inschrijvingen binnen, dus zorg ervoor dat je een team samenstelt en meld je aan:
  e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Concours Hyppique 't Zandt

  Paardensportvereniging Z.E.O. en de Vereniging voor Volksvermaken ’t Zandt Traditioneel in het eerste weekeinde van juli vindt in 't Zandt een van de grootste hippische gebeurtenissen van de regio plaats. Vrijdagavond 6 JULI 2012: springenpaarden en zaterdag 7 JULI 2012: tuigpaarden en springpaarden.

  Een lust voor het oog ! Kom allen kijken, Gratis toegang !
  Er zijn kleurplaten voor de jeugd te downloaden op de website. Bij inlevering op zaterdag 7 juli ontvangt men een presentje. De mooiste tekening wordt aan het eind van de dag
  beloond met een mooie prijs ! Voor jong en oud, groot plezier…

  www.paardensportverenigingzeo.nl of www.chtzandt.nl

 • documentaire Bert Oosterhuis op tvnoord

  Komende vrijdag 15 juni, wordt er op tv noord een korte documentaire uitgezonden over Bert Oosterhuis. Dat is de vader van Karel Oosterhuis, radio presentator bij Radio Noord.
  Bert Oosterhuis uit Groningen was in de jaren 60 en 70 een bekende coureur en werd in 1966, 1967 en 1968 de beste Nederlander in de TT van Assen in de 500cc klasse. Hij reed toen op Norton Manx. Hij is ook plaatselijk bekend door zijn vriendschap met de coureurs Sijbrand Siertsema uit 't Zandt en Jan Kampen uit Ulrum.
  Wim Louwes heeft de Suzuki T500 van Bert Oosterhuis gekocht, waarmee hij in 1972 oa. de 24 uur van Le Mans heeft gereden. Hij werd toen 14e algemeen en 2e in de 500 cc klasse, samen met Gijs van Beek. De Suzuki was in slechte, deels gedemonteerde, maar grotendeels in originele staat en is weer opgebouwd worden zoals toen door Bert Oosterhuis gereden. Bert is helaas in 1982 tijdens de Parijs-Dakar-rally verongelukt. Deze Suzuki zal zaterdag bij de ZZ Races gereden worden door Geert Alles.
 • zeskamp 14 juli

  De jeugdsoos Zeerijp organiseert op 14 juli een zeskamp voor jong en oud. Het begint om 13uur op het sportveld van Zeerijp. Onderdelen: spijkerbroekenhangen, buikglijden, skilopen, waterbllon gooien, emmerbalans parcours, eierrace en spijker slaan.

  Opgave teams tot 6 personen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten 2 euro per persoon. Bij opgave met minder dan 6 personen worden door de organisatie teams samengesteld. Indelingen, kinderen tot 13 jaar en volwassenen. Meer info bij Bart van der Kleut, 06-42964916

  Aansluitend barbeque bij het dorpshuis. 12,50 voor volwassenen en 5 euro voor kinderen t/m 12 jaar

 • Markt Garsthuizen 21 april

  De lente is in aantocht! Kom alvast in de stemming door een bezoek te brengen aan de Garsthuizer markt in Garsthuizen, een dorpje onder de wieken van de molen De Hoop.

  Op zaterdag 21 april tussen 11:00 en 16:00 uur staat de Garsthuizer markt helemaal in het teken van vermaak en gezelligheid. De markt wordt gehouden in en om het dorpshuis ’t Binhoes. Ontdek hoe creatief onze dorpsbewoners zijn. Ze laten hun zelfgemaakte producten zien die ze ook graag willen verkopen. Bruikbare spulletjes die ze niet meer nodig hebben, worden aangeboden en verkocht. Ook de ondernemers van Garsthuizen/Startenhuizen zijn van de partij. Zij promoten hun bedrijvigheid en presenteren hun producten en diensten. De kinderen kunnen zich vermaken bij de grabbelton en het rad van fortuin. Daarnaast heeft de markt een gevarieerd aanbod van lekkere hapjes en drankjes. Wie geen zin heeft in patat kan ook kiezen tussen roomhoorns of lekkere poffertjes. Onder het genot van een muziekje kan er ook een drankje gedronken worden.

  Heb je zin in een vermakelijke dag met plezier en vertier kom dan naar de Garsthuizer markt!

 • Feest van de geest in Zeerijp

  Ontmoeting tussen beeldende kunst, Pinksteren, architectuur en kerkgebouwen.

  In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren, van donderdag 17 tot zondag 27 mei 2012 worden in een aantal regio’s in Nederland tien dagen lang s’middags de kerkdeuren opengezet in het kader van een samenspel van architectonische schoonheid van een kerkgebouw en nieuwe kunst. Dit feest wordt eens in de 2 jaar gevierd en in onze regio zijn dat deze keer de Nicolaikerk in Appingedam, het kerkje van Tjamsweer en de kerk van Zeerijp. In de Jacobuskerk van Zeerijp en ook buiten de kerk exposeren de kunstenaars Femke van Dam uit Bunne en Alette de Groot uit Groningen. Femke van Dam maakt kunst op locatie in binnen- en buitenland. Zij maakt gebruik van natuurlijke materialen en gevonden voorwerpen. Alette de Groot is kunstschilder, haar werk is figuratief. Zij bedient zich van zowel moderne als ambachtelijke technieken.

  Op donderdag 17 mei om 11.30 uur is de feestelijke opening, die verricht wordt door de heer A. Rodenboog, burgemeester van de gemeente Loppersum. Ook het popkoor Ripa werkt hieraan mee. De kerk van Zeerijp is in deze periode geopend van 13.00 tot 17.00 uur, met dagelijkse rondleidingen om 15.00 uur. De werkgroep is op dit moment nog bezig met de organisatie van o.a een creativiteitsmarkt op zaterdagmiddag 19 mei en aansluitend op die dag een concert in de Jacobuskerk.

 • Toneelavond CVZ 24 maart

  De CVZ organiseert op 24 maart een toneelavond. Het begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30. Kaartjes euro 5 en voor kinderen tot 16 jaar euro 2,50. Voorverkoop in de Kleine Anthonius op woensdag 21 maart van 19.00 uur tot 20.00 uur. Het toneelstuk heet : “Camping Riep”.

 • metamorfose Cafetaria dorpshuis: zaterdag 17 maart

  Zaterdag 17 maartgaan we met vrijwilligers het Cafetaria gedeelte van het dorpshuis omtoveren tot een prachtige ruimte.

  Om 10 uur beginnen we en om 17:00 uur hopen we helemaal klaar te zijn.

  Wil je ons komen helpen? Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te helpen en ook de kinderen mogen meekomen want er is opvang voor ze geregeld met leuke activiteiten.
  Lijkt het je leuk om ons te komen helpen? Laat het even weten via de Hyves pagina, de e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Je kunt ook mailen naar Nicole Eijbergen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • Foto expositie ´Van Harssens naar Hefswal’ .

  Op zijn tochten in Noord Groningen maakte Coen van der Molen adembenemende foto’s die tentoongesteld worden op Boerderij de Diek’n in Zeerijp. Wegens het grote succes is Coen op 2, 3 en 4 maart van 11.00 uur tot 16.00 uur aanwezig voor toelichting aan bezoekers en is er tevens een speciale verkoopactie van zijn foto´s. Hij zal vertellen over het wierden en dijkenlandschap waar hij tijdens zijn fietstochten door heen is gereden. Voor de fervente fietser in de Noord Groningse omgeving zal dit voor velen bekende plaatjes opleveren. Voor degenen die hiermee niet zo bekend zijn is dit een uitgelezen kans om meer te weten te komen over het prachtige Reitdiepgebied, het Hoogeland, de polders en het wad. In het fotoboek is de informatie gebundeld met bijbehorende fietsroutes. Coen toont op unieke wijze met zijn foto´s de authenticiteit van het Groninger landschap. Tijdens dit weekend biedt Coen de mogelijkheid om voor mooie kortingsprijzen een van der Molen mee naar te huis te nemen.

  De expositie duurt nog tot 30 maart. Gratis entree. Boerderij De Diek´n, Dijkumerweg 2, 9914Th Zeerijp, 0596 581199, www.dediekn.nl

 • Optreden Maartje Dobin Zeerijp

  Talent van Groningen 2011 MAARTJE DOB zingt op vrijdag 2 maart op de tapasavond van Boerderij de Diek´n in Zeerijp. Maartje Dob zong op Eemspop en kwam in de finale van Solo Contest van Giel Beelen. Ze zingt songs van Beyonce, Whitney Houston, Adele en begeleidt zichzelf op de piano.

  Welkom vanaf 17.00 uur. Gratis entree. Wel reserveren.

  Boerderij De Diek´n, Dijkumerweg 2, 9914TH Zeerijp , 0596 581199, www.dediekn.nl

  maartje-bloem

 • De Wilgenstee dicht?

  Het traject dat de onderwijsstichting Marenland heeft ingezet om te komen tot een paar brede kindvoorzieningen in de gemeente Loppersum lijkt niet te stoppen. Ondanks dat De Wilgenstee de laatste jaren enorm gegroeid is en de school haast te klein is, is het zeer onzeker of er in de toekomst een school zal blijven in Zeerijp.  De werkgroep Wilgenstee is samen met De Abt Emo school, de Dieftil en de Zandplaat druk bezig om met ons alternatief ,,Scenario 5” in de hand, zowel Marenland als de gemeente op andere gedachten te brengen. Dit is een lang en moeizaam proces.  Graag willen we alle dorpsbewoners en ouders weer informeren over de voortgang van onze werkzaamheden. Ook willen we graag een breed draagvlak hebben voor onze standpunten en werkwijze.

  Hiervoorwillenweiedereenvanharteuitnodigeninhetdorpshuisopdonderdag16februaria.s.Wehopenzoveelmogelijkouders,Riepstersenleerkrachtenteontmoeten.Aanvang 20.00uur

  Werkgroep Wilgenstee

 • Jacobusfair

   

  1441479374_6_dY1J

 • prijs verkeersquiz 2011

  Afgelopen donderdag reikte wethouder Stoel, namens de afdeling Loppersum van Veilig Verkeer Nederland, in het dorpshuis van Zeerijp de wisselbeker uit aan Bert Zijlstra, Dennis Severins en Arjen Dallinga uit Zeerijp.

  Samen met de verschillende verenigingen Dorpsbelangen in de gemeente organiseert de afdeling Loppersum van Veilig Verkeer Nederland jaarlijks een verkeersquiz. Elk dorp vaardigt drie deelnemers af die strijden om een wisselbeker. Vorig jaar werd de beker voor de tweede keer achtereenvolgens gewonnen door drie deelnemers uit Zeerijp. Donderdagavond werd opnieuw om de beker gestreden. Deze keer door de dorpen Garrelsweer, Garsthuizen, Huizinge, Westeremden, ’t Zandt, Zeerijp. Ook deed een team van de gemeente dit jaar mee. Het team van Zeerijp bleek de 50 vragen van de quiz opnieuw, en zelfs opmerkelijk beter te hebben beantwoord dan de teams van de andere dorpen. Zij mogen de beker dus houden. Het team van Garrelsweer eindigde als tweede en het team van de gemeente als derde.

  Zoals gebruikelijk was de quiz samengesteld door bestuurslid Frans Helfferich. Uit de vele fouten bij de beantwoording bleek ook hoe weinig van de verandering van de verkeersregels van de laatste jaren was doorgedrongen bij de verkeersdeelnemers. Daarom blijft de afdeling Veilig Verkeer Loppersum doorgaan met het geven van opfriscursussen. De eerstvolgende cursus zal in maart worden gegeven.

  H. ter Veen > secretaris > 0596 572119 > Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  PB170912
   
 • Intocht sinterklaas

  Zaterdag 3 december is het weer zover, sinterklaas komt ook Zeerijp een bezoek brengen. Hij zal om ongeveer 14.30 uur aankomen bij de speeltuin en vanaf daar samen met alle kinderen naar het dorpshuis lopen. Daar begint om 15.00 uur het grote feest  met veel liedjes, pepernoten en natuurlijk kadootjes! We hopen jullie allemaal te zien op 3 december.

 • Winkeltje "De Kerkekamer" Brocante-cadeau

  De Kleine Antonius is uitgebreid met een brocante- cadeauwinkeltje in de voormalige Kerkekamer!

  Winkeltje "De Kerkekamer" Brocante-cadeau

  Een winkeltje met een diversiteit aan spulletjes. Van yogabankjes tot vazen, van spiegels tot kaarsen. Alles uniek, meest oud, soms ook nieuw en handgemaakt.De deuren gaan open op woensdag 16 november tussen 13.00 en 17.00 uur. Kom eens gezellig langs voor een bijzonder cadeautje, (veel) onder de 10 euro! Er staat een gratis kopje koffie of thee voor je klaar. Tot ziens, Dick en Sacha

  website De Kleine Antonius

 • najaarsconcert Orpheus Symfonie Orkest Jacobuskerk

  Zaterdag 19 november a.s. geeft het Orpheus Symfonie Orkest uit Roden een najaarsconcert in de Jacobuskerk te Zeerijp. Het Orpheus Symfonie Orkest bestaat uit 25 leden, strijkers en blazers, en staat onder leiding van dirigent Harko Smidt. Tijdens dit najaarsconcert worden werken ten gehore gebracht van o.a. J.S. Bach, L. van Beethoven, J. Haydn en E. Elgar. De orkeststukken zullen worden afgewisseld met een optreden van de fluitisten van het orkest en er zal een werk van Ibert worden uitgevoerd door piano en altsaxofoon.

  19 november 2011: Jacobuskerk, Borgweg, Zeerijp. Aanvang 20.00 uur. Entree: € 5,-- (t/m 12 jaar gratis). Zie ook: www.orpheussymfonieorkest.nl

  welkom_img

 • GoulTheater Spijk

  Eind september vond in Spijk de officiële opening plaats van het privétheater van Jan Knollema, ex-directeur van Theater de Molenberg. In zijn grote boerderij aan de Grote Dijkstraat, de Annahoeve, heeft hij eigenhandig een leuk klein theater opgebouwd met 50 stoelen Het theater is gebouwd in de ruimte tussen de gebintstaanders van een boerderijschuur (goul). Twee maal in de maand zullen hier voorstellingen worden gehouden, waar vrienden, bekenden en familieleden zich voor kunnen aanmelden. Reserveren is verplicht. Meer informatie is aan te vragen op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De volgende voorstellingen zijn inmiddels ingeroosterd.

  1. Henk Puister 13-11-011
  2. Dario Fo 19-11-11
  3. Gospel avond 8-12-11
  4. Van der Lijke 17-12-11
  5. Ton v.d. Velde 19-2-12

  Jan_Knollema_foto_klein

 • Rapport Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost

  Op dinsdag 25 oktober is er in het gemeentehuis van Loppersum een thema-avond over de toekomst van het onderwijs in de gemeente Loppersum. De Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost (waaronder de werkgroep Wilgenstee valt) gaat het rapport Scenario 5.Dekrachtvanklein:hetwenkendalternatief presenteren. Het rapport is een reactie op het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Loppersum. Scenario 5 verwerpt op inhoudelijke gronden de aannames en de conclusies van het IHP en komt met een onderbouwd alternatief. Dinsdag 25 oktober wordt het rapport op deze website gepubliceerd.

 • Rapport Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost

  Op dinsdag 25 oktober was er in het gemeentehuis van Loppersum een thema-avond over de toekomst van het onderwijs in de gemeente Loppersum. De Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost (waaronder de werkgroep Wilgenstee valt) presenteerde het rapport Scenario 5.Dekrachtvanklein:hetwenkendalternatief. Het rapport is een reactie op het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Loppersum. Scenario 5 verwerpt op inhoudelijke gronden de aannames en de conclusies van het IHP en komt met een onderbouwd alternatief: Scenario5_kracht_van_klein.pdf . Hieronder is de samenvatting uit het rapport weergegeven;

  Dit rapport is geschreven door ruim veertig betrokken ouders uit Eenum, Leermens, Oosterwijtwerd, Westeremden, ’t Zandt en Zeerijp.

 • Thema-avond toekomst onderwijs gemeente Loppersum

  Thema-avond toekomst onderwijs gemeente Loppersum

  Op dinsdag 25 oktober wordt er in het gemeentehuis van Loppersum een thema-avond georganiseerd over de toekomst van het onderwijs in de gemeente Loppersum. De aanvangstijd is 19.30 uur.  Er worden diverse presentaties gehouden, onder meer door de Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost (waar de werkgroep Wilgenstee deel van uit maakt). Deze werkgroep gaat het rapport Scenario 5.Dekrachtvanklein:hetwenkendalternatief presenteren. Het rapport is onze reactie op het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Loppersum. Scenario 5 verwerpt op inhoudelijke gronden de aannames en de conclusies van het IHP en komt met een onderbouwd alternatief. Aan het rapport wordt momenteel de laatste hand gelegd. Zodra het klaar is (rond het weekend) is het te downloaden via www.zeerijp.info

  Voor de informatieve avond kunnen belangstellenden zich aanmelden om op de tribune plaats te nemen.

  Aanmelden kan via de mail: gemeente@loppersum.nl of even bellen: 548200. De thema-avond heeft primair tot doel de raad te informeren. Er worden tijdens deze bijeenkomst dus geen besluiten genomen.  De werkgroep Wilgenstee zou het zeer op prijs stellen als zo veel mogelijk ouders van de Wilgenstee en belangstellenden uit Zeerijp aanwezig zouden kunnen zijn. Heeft u vragen? Margriet Drent (573346), Bert-Jan Huizing (571831), Geesje Zandvoort (571019), Mirthe Dorgelo (850826) en Natasja Rodriguez (855608) weten alles over deze avond en staan u graag te woord.

 • Website Het Verhaal van Groningen vernieuwd

  6 oktober 2011 - De website vol cultureel erfgoed www.hetverhaalvangroningen.nl is grondig vernieuwd. De nieuwe site heeft een frisse uitstraling en is aantrekkelijk voor een breed publiek. Vanaf donderdag 6 oktober om 17.00 uur kan iedereen terecht op deze verbeterde verzamelplaats. Dan wordt de nieuwe website officieel gelanceerd door gedeputeerde van cultuur Piet de Vey Mestdagh.

 • inspraak Project Buizenzone Eemsdelta

  Bekendmaking Milieueffectrapport (MER), het Landbouw Effect Rapport (LER) en de Maatschappelijke Kosten Baten Analyse (MKBA).

  Tussen de Eemshaven en Oosterhorn Delfzijl is een buizenzone van ondergronds te leggen buizen gepland waarmee deze beide industrieterreinen met elkaar moeten worden verbonden. Door deze buizen kunnen gassen, vloeistoffen en energie worden uitgewisseld. Aldus wordt een bijdrage geleverd aan onder meer een duurzaam hergebruik van reststoffen tussen de beide industriecomplexen en aan de ontwikkeling van de haven- en industriesector in de provincie Groningen. Een drietal mogelijke tracés voor deze toekomstige buizenzone, in lengte variërend van 23 tot 27 kilometer, zijn in beeld gebracht en onderzocht.

  Overeenkomstig de wettelijke bepalingen, gelet op de omvang van de zone en de maatschappelijke impact daarvan, is besloten een m.e.r. (milieueffectrapportage)-procedure te doorlopen. Het besluit waarvoor het MER (Milieueffectrapport) wordt opgesteld, is het vaststellen van een ruimtelijk inpassingsplan voor de buizenzone. Provinciale Staten is daarvoor het bevoegd gezag.

 • Informatie over het Jacobspad

  Het Jacobspad Uithuizen-Hasselt is in mei 2008, na een aantal jaren van voorbereiding, geopend. Het doel van deze stichting is om op het grondgebied van de provincies Groningen en Drenthe een deel van het Europese netwerk van historische pelgrimspaden naar Santiago de Compostela te ontwikkelen en in stand te houden. Hiervoor zijn eeuwenoude pelgrimsroutes in ere hersteld. Aanvankelijk is een vervolg gegeven aan de wandelroute die al eerder door Thom Oosterhof was ontwikkeld van Uithuizen naar de stad Groningen met de kerk St. Jacobus de Meerdere in Uithuizen als startpunt. Met subsidies uit het Europese Leaderfonds, van de beide provincies en van enkele Groningse gemeenten is dit deel van het Jacobspad ontwikkeld dat vanaf Uithuizen naar Groningen loopt en vervolgens langs enkele Jacobuskerken dwars door Drenthe om te eindigen in het Overijsselse Hasselt. Hier ontmoeten de beide noordelijke pelgrimsroutes elkaar. Het Friese Jabikspaad dat begint in Sint-Jacobiparochie heeft ook als eindpunt het Overijselse Hasselt. Het is nog steeds de bedoeling dat in Overijssel/Gelderland een aansluitende route wordt ontwikkeld waardoor het Jacobspad als pelgrimsroute compleet is en uiteindelijk voert naar het Spaanse Santiago de Compostela. Dit Jacobspad neemt als pelgrimsroute een bijzondere positie in tussen de veelheid van wandel- en fietsroutes. Het onderscheidt zich door een eigen aanduiding met het symbool van de Jacobsschelp.

  Op de website www.jacobspad.nl vindt u meer informatie

 • Classic night

  Zaredag 24 september

  Classic Night, 60 / 70 / 80 / 90 on original vinyl release

  vanaf 20.00 uur in het Dorpshuis van Zeerijp

  entree 3,50

 • spooktocht

  Spooktocht_2011

 • De nieuwe Wilgenstem is uit!

  Het elfde nummer is uit van het door de leerlingen van de Wilgenstee geproduceerde 'Wilgenstem'.

  De Wilgenstem juli 2011

 • optreden Eric Andersen in De Diek'n

  Op zaterdag 3 september 2011 zal Eric Andersen (singer/songwriter, USA) een concert geven in Boerderij De Diek', Zeerijp, aanvang 20.30 uur (entree Euro 12,00; tevens zullen speciale arrangementen worden aangeboden o.a. "tapas + concert", "overnachting + concert", details worden later deze maand bekendgemaakt.

  Wie is Eric Andersen?
  ERIC ANDERSEN, singer/songwriter, USA (1943) behoorde in de begin jaren zestig samen met artiesten als Phil Ochs en Bob Dylan tot de Greenwich Village folkscene in New York (zijn bekende nummers uit die tijd “Violets of Dawn”, “Thirsty Boots” and “Come to My Bedside”). In 1965 speelde hij in de Andy Warhol film 'Space'. In 1966, maakte hij z'n debuut op het Newport Folk Festival. Hij toerde met the Byrds, en in 1970 met o.a. The Band, Grateful Dead en Janis Joplin (zie: DVD Festival Express). Hij trad in 1975 op in Bob Dylan’s Rolling Thunder Revue. In 1972 bracht hij zijn meest succesvolle album "Blue River" uit. De studiobanden van z'n vervolgalbum raakten op wonderbaarlijke manier zoek en werden meer dan 10 jaar later pas teruggevonden en  in 1991 als album uitgegeven: "Stages: The Lost Album". 
 • aanmelden Spooktocht van Zeerijp

  De Spooktocht van Zeerijp wordt dit jaar gehouden op 19 november.
  Omdat het nog ruim 5 maanden duurt voordat het zover is hebben de meeste mensen nog niet gedacht aan inschrijven voor deelname aan de Spooktocht van Zeerijp.  Als organisatie van de Spooktocht van Zeerijp willen we u melden dat het al storm loopt met de aanmeldingen en om te voorkomen dat u straks te laat bent met aanmelden sturen wij u dit bericht.
  Aanmelden kan door een bericht te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. waarna u het aanmeldingsformulier krijgt toegezonden.De meeste aanmeldingen komen nu van deelnemers van buiten Zeerijp, maar omdat de Spooktocht van Zeerijp in de eerste plaats natuurlijk voor en door Riepsters wordt georganiseerd willen we deze natuurlijk de gelegenheid geven om deel te nemen. Omdat we niet alle inwoners van Zeerijp via e-mail kunnen bereiken willen we u vragen dit bericht aan zoveel mogelijk Riepsters door te geven om teleurstelling te voorkomen als straks inschrijven niet meer mogelijk is. We werken bij de inschrijving met het principe van “wie het eerst komt, die het eerst maalt”, dus aanmeldingsformulieren worden op volgorde van ontvangst verwerkt tot definitieve inschrijving. Na inschrijving ontvangt u hierover bericht en bent u verzekerd van deelname.
 • Zaterdag 9 juli 2011 12.00 tot 17.00 uur. De vijfde editie van de Passie van Riep

  Zaterdag 9 juli 2011, 12.00 tot 17.00 uur.
  De vijfde editie van de Passie van Riep belooft weer een groot succes te worden.
  Voor de vijfde keer is de Culturele Vereniging van Zeerijp er weer in geslaagd om meer nieuwe deelnemers te ronselen die hun passie met geïnteresseerden willen delen.
  De passie is van 12.00 tot 17.00 uur. De programmaboekjes zijn op de dag zelf te koop bij het dorpshuis of bij Atelier van Hulsen in Zeerijp.
  Voor wie het fenomeen Passie van Riep nog niet kent ; Tijdens ´de Passie´ zetten een heel aantal inwoners van Zeerijp hun deuren open en laten ze zien wat hun passie is aan iedereen die dat wil. Zo zijn er een aantal prachtige tuinen te bewonderen, is er een tentoonstelling van oude tractoren en landbouw-werktuigen en een `henhouse` (een kippenschuur met allemaal kakelende dames die hun hobby aan het beoefenen zijn)
 • 16 Juli: Zeskamp

  Zeskamp voor jong en oud

  Spijkerbroekhangen, Dronkenmansrace, Buikglijden, Schuimpadtocht, Eieren gooien, Rollator race.

  Aansluitend een BBQ bij het dorpshuis. Hou de datum vrij in je agenda.We zoeken nog hulp voor de voorbereidingen, dus wil je helpen, laat het me weten.

  Bart van der Kleut

 • lezing Middeleeuwse baksteenindustrie Fivelboezem

  Middeleeuwse baksteenindustrie Fivelboezem en de bouw van Groninger kerken

  In het kleirijke gebied van de Fivelboezem vierde in de middeleeuwen de baksteenindustrie hoogtij. Meer dan honderd middeleeuwse kerken zijn nog steeds hiervan sprekende voorbeelden.
  Op donderdag 9 juni a.s. zal dr. Kees van der Ploeg een lezing geven over het gebruik van baksteen en de samenhang van de baksteenproductie en de kerkbouw. Dhr. van der Ploeg is werkzaam bij de Rijksuniversiteit Groningen en is daar verbonden aan de leerstoelgroep architectuur en stedenbouwgeschiedenis.
  De lezing zal plaatsvinden in het Archeologisch Informatiepunt (AIP) Fivelboezem in Zeerijp. Wij nodigen u van harte uit om deze lezing bij te wonen in het dorpshuis van Zeerijp. De aanvang is om 19:45 uur.
  Deze lezing maakt deel uit van een lezingenserie die door de provincie Groningen bij de Groninger AIP’s wordt georganiseerd. Meer informatie over de lezingenserie en de AIP’s kunt u vinden op www.hetverhaalvangroningen.nl.

   

 • penningmeester spooktocht

  Het bestuur van de jeugdsoos/ spooktocht Zeerijp is op zoek naar een penningmeester. Momenteel bestaat het bestuur uit een voorzitter (Bart) een secretaris (Geja) en een lid (Bouko). Omdat we serieus verder willen met de jeugdsoos/ spooktocht is het van belang om een penningmeester te hebben die de financiën beheert. Heb je interesse om het bestuur van de jeugdsoos/ spooktocht te komen versterken als penningmeester of als lid, laat het me weten en we kunnen dan eens afspreken om te kijken wat mogelijk is. Wil je zelf niet maar weet je misschien iemand anders die wel mogelijkheden heeft (vrienden, ouders enz.)? Geef het door zodat we het bestuur van de jeugdsoos/ spooktocht kunnen aanvullen.

  Bart van der Kleut,  voorzitter spooktocht.

 • De Bende van Riep op Hyves

  Onder leiding van Bart van der Kleut heeft de jeugd van Zeerijp de Hyvespagina 'De Bende van Riep' in het leven geroepen. Op deze website kan iedere Riepster kid zich aanmelden om op de hoogte gehouden te worden van de activiteiten die door de Jeugdsoos van Zeerijp worden georganiseerd. Kijk op: http://debendevanriep.hyves.nl/
  Het emailadres voor de jeugdsoos: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • overzicht concerten Jacobuskerk 2011

  • zondag 5 juni, 14.30 Capella Groningen, 'Op weg naar Santiago', o.l.v. Enrique López-Cortón
  • zaterdag 18 juni, 14.00-17.00 Workshop Stef Tuinstra
  • zondag 3 juli, 16.00 Léon Berben (Keulen), orgel
  • zondag 17juli, 16.00 Gwendolyn Toth (New York), orgel
  • zondag 7 augustus, 16.00 Wim Diepenhorst, orgel
  • zondag 4 september, 16.00 Stef Tuinstra, orgel
  • zaterdag 10 september open monumentendag
  • zondag 9 oktober, 15.00 Erato, o.l.v. Pieter van der Meer
  • zaterdag 22 oktober, 16.00 Academiekoor, uit Sergiev Posad (Rusland)
 • Behoud van De Wilgenstee

  Behoud van De Wilgenstee voor Zeerijp: hoe staat het ervoor?

  In oktober 2010 heeft de gemeente het Integraal Huisvestingsplan Scholen uitgebracht. In dit plan presenteert de gemeente in samenwerking met de schoolbesturen een visie voor de toekomst van de scholen in onze gemeente. In de meeste scenario's die in dit plan worden besproken, zal op termijn De Wilgenstee uit Zeerijp moeten verdwijnen en opgaan in een grotere school elders, een zogenaamde kindvoorziening. Om een schoolvoorziening voor het dorp Zeerijp te behouden heeft een aantal ouders en leerkrachten een werkgroep opgericht. Wij hebben al in een eerdere editie van de Riepster Nijs hierover bericht.

 • nieuws over de spooktocht 2011

  In de afgelopen jaren is ons regelmatig gevraagd of het mogelijk is om een tweede Spooktocht van Zeerijp te organiseren, speciaal voor kinderen (t/m 12 jaar). Dit jaar willen we gaan kijken of dit te realiseren is en of we hiervoor voldoende vrijwilligers kunnen vinden.Een deel van onze vaste vrijwilligers wil wel helpen bij de kinder spooktocht, maar helaas is dit aantal te klein.We zijn dus op zoek naar ouders en/of andere personen die als vrijwilliger willen meehelpen bij de kinder spooktocht.We zoeken zowel mensen die als spook langs de route willen acteren, als mensen die helpen in de organisatie en het opbouwen/ afbreken.
  De Spooktocht van Zeerijp is dit jaar op zaterdag 19 november en het is de bedoeling om de kinder spooktocht op vrijdag 18 november te organiseren. Hierdoor kan het deel van de route dat voor vrijdag wordt opgebouwd op zaterdag ook gebruikt worden.Lijkt het je dus leuk om mee te helpen tijdens de kinder spooktocht (of misschien bij de reguliere Spooktocht van Zeerijp, of beiden), laat het ons weten, dan kunnen we gaan beginnen met de voorbereidingen voor de eerste kinder Spooktocht van Zeerijp !!
  We hopen dat we veel enthousiastelingen weten te vinden zodat de kinder spooktocht een groot succes zal worden !
  Spooktocht Commissie Zeerijp.
  Bart van de Kleut.
 • Nieuw op de site

  De website van Zeerijp wordt regelmatig bijgewerkt; stukjes of foto's om te plaatsen op de website zijn altijd welkom! Als laatste toegevoegd: een oproep van Hans Osinga, informatie over Trankiel, de oprichting van de boekenclub, foto's van de sint en kerst 2010 en belangrijke ontwikkelingen op het front van de werkgroepen

 • Snookerclub Zeerijp

  Sinds eind 2009 kent Zeerijp een Snookerclub. De clubruimte is ondergebracht in de schuur van Zijlstra. De harde kern bestaat uit  vier 'founding members';
  1. Martin Datema
  2. Tom Robinson
  3. Jan Wierenga
  4. Ger Mekkering
  Met ingang van 2016 is de snookertafel in de schuur van Zijlstra ontmanteld. De club is op zoek naar een alternatieve lokatie om de snookertafel weer op te bouwen. Tot dan zullen we onze snookerheil elders moeten zoeken.