spooktocht

De Spooktocht van Zeerijp wordt jaarlijks georganiseerd in de maand november. Deze spooktocht is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste in de regio en trekt vele bezoekers uit de wijde omgeving.  Er wordt gestart vanaf het Dorpshuis in Zeerijp, dat voor de gelegenheid omgedoopt wordt tot het spookhuis van Zeerijp.  De tocht voert door Zeerijp en de omliggende landerijen en wordt gelopen in groepjes van ca. 7 personen.

Tijdens de tocht worden de deelnemers verrast door allerlei spoken en onverwachte gebeurtenissen en wordt de spanning voor sommige deelnemers zelfs teveel. De route wordt aangegeven door middel van bordjes en als men in een normaal tempo loopt, duurt de tocht ruim een uur.

De tocht mag gelopen worden door iedereen die het leuk vindt, wel dienen kinderen onder de 12 jaar onder begeleiding van een volwassene te lopen.

Aan de Spooktocht van Zeerijp werken vele vrijwilligers mee welke figureren als spook langs de route, verder zorgt de organisatie voor een zeer strakke indeling van de verschillende groepjes deelnemers en de geplande starttijden.

Ook is er de mogelijkheid gekomen om alvast plaatsen te reserveren voor de volgende Spooktocht van Zeerijp. Op de website www.spooktochtzeerijp.nl is hierover  meer informatie te vinden.

Het bestuur van de Spooktocht van Zeerijp bestaat uit het dagelijkse bestuur van de Jeugdsoos Zeerijp, aangevuld met een extra lid voor de Spooktocht:

Voorzitter: Bart van de Kleut
Secretaris: Geja Smid
Penningmeester:
Lid: Bouko Zijlstra
Extra lid: Johannes Schollema

Zie ook: www.spooktochtzeerijp.nl

Spooktocht commissie Zeerijp
P/a: Garsthuizerweg 3
9914 TJ  Zeerijp
Tel: 06-42964916
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1296722499_resized1296722455_resized