
Bodemonderzoeken Zeerijp
Van 29 januari tot en met 16 februari 2018 worden onder regie van de Nationaal Coördinator Groningen grondonderzoeken uitgevoerd in Zeerijp. Deze onderzoeken doen we om onder andere het draagvermogen van de grond vast te stellen. Deze informatie is nodig om vast te stellen of woningen versterkt moet worden, zodat ze beter bestand zijn tegen aardbevingen.
Om een sterkteberekening te maken van een gebouw, is ook kennis van de samenstelling van de grond nodig. De grondsamenstelling heeft invloed op het effect van eventuele bevingen op gebouwen. Het grondonderzoek wordt gebruikt als aanvulling op de bouwkundige inspecties van woningen en gebouwen in Zeerijp. Fugro voert het grondonderzoek uit.
Speciale wagens doen boringen en sonderingen in de bovenste 30 meter van de bodem. Er worden circa 40 sonderingen uitgevoerd. De werkzaamheden vinden plaats in de openbare ruimte en veroorzaken beperkt overlast voor omwonenden.
Gemeente lanceert website voor inwoners over versterking
Vanaf vandaag is er een nieuwe website in de lucht: www.loppersumversterkt.nl.
Deze website gaat over het versterken van woningen en andere gebouwen in Loppersum. Want als gevolg van de gaswinning en de aardbevingen wordt er op grote schaal gewerkt aan het versterken en verbeteren van huizen, scholen en andere gebouwen. De gemeente wil met deze website inwoners helpen om duidelijkheid te krijgen over wat er gebeurt in de dorpen, welke partijen daarbij betrokken zijn en waar mensen met vragen terecht kunnen. De website www.loppersumversterkt.nl is bedoeld voor alle inwoners en ondernemers uit de gemeente Loppersum en voor andere geïnteresseerden.
De website www.loppersumversterkt.nl is een initiatief van en wordt beheerd door de gemeente Loppersum. Daar waar dit voor inwoners relevant is, wordt ook informatie van de directe samenwerkingspartners verstrekt of wordt doorgelinkt naar de beschikbare informatie. Hiermee probeert de gemeente de inwoners zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rond de versterking. Ook de huidige website www.loppersum.nl blijft bestaan, hier staat de overige gemeentelijke informatie.
Meldpunt openbare ruimte
Kapotte lantaarnpaal? Gat in de weg? Losliggende straattegels? Gemeente Loppersum heeft, speciaal voor dit soort zaken, haar website ingericht met het
z.g. ‘ Meldpunt openbare ruimte ’ , te bereiken via www.loppersum.nl . Hier kunnen online meldingen gedaan worden van zaken in de woonomgeving die niet goed werken, kapot zijn of een gevaarlijke situatie opleveren. Gemeente Loppersum heeft een goede dienstverlening hoog in het vaandel staan. Tot nu toe konden meldingen persoonlijk aan de balie, telefonisch of per mail doorgegeven worden. Nu dus ook via het meldpunt dat te vinden is middels een blauwe banner op de homepage van onze website met de tekst ‘ Meldpunt Openbare Ruimte ’ . Met dit nieuwe digitale meldpunt willen we onze inwoners nog beter van dienst zijn.
Als u een melding heeft gedaan, wordt u persoonlijk door onze meldingencoördinator op de hoogte gehouden over de voortgang en u ontvangt een bericht als de melding verholpen is. Voor alle meldingen geldt dat meldingen binnen kantooruren dezelfde dag nog in behandeling worden genomen, buiten kantooruren de eerstvolgende werkdag. Bij echt gevaarlijke of urgente zaken buiten kantooruren kunnen mensen de meldingen telefonisch doen via 0596-548200; zij worden dan direct teruggebeld. ’
'Loppersum Schoon!': fraai staaltje samenwerking
'Loppersum Schoon!': fraai staaltje samenwerking
Een rommelige en vervuilde openbare ruimte staat hoog in de irritatie top-10 van burgers. In de gemeente Loppersum is dat niet anders. Onder het motto 'Loppersum Schoon!' voert de gemeente allerlei acties rondom zwerfafval en hondenpoep uit.
Wethouder Bé Schollema: 'In 2016 zijn we in de dorpen Zeerijp en Middelstum gestart met een pilotproject.' Samen met de bewoners is de openbare omgeving schoongehouden en
Proef met mobiel servicepunt mobiliteitshulpmiddelen
Proef met mobiel servicepunt mobiliteitshulpmiddelen in Noordoost Groningen
Inwoners van de gemeenten Bedum, De Marne, Winsum, Eemsmond, Delfzijl, Appingedam en Loppersum (BMWEDAL) die gebruik maken van de WMO, kunnen straks voor kleine reparaties en onderhoud van mobiliteitshulpmiddelen allemaal terecht bij een mobiel servicepunt. Leverancier RSR, waar de gemeenten een contract mee hebben, zet hiervoor een bus in. Het Mobiele Service Punt is gestart in 2016 in enkele gemeenten. Inmiddels staat de bus in alle gemeenten op een vaste plek, op een
jaarvergadering Vereniging Dorpsbelangen 17 april 2014
Uitnodiging voor de jaarvergadering van de Vereniging Dorpsbelangen Zeerijp op donderdag 17 april 2014 om 20.00 uur in het Dorpshuis
Agenda
Riepster Nijs
Redactie: Anita Commies (0596-573773), Jeroen Jonkers (0596-855348)
Bezorgers: Jaap Jager, Petra Jansema, Anita Commies, Bert Zijlstra
Het Riepster Nijs wordt bezorgd bij de adverteerders en bijna iedereen die op postcode 9914 woont of een abonnement op het krantje heeft.
Copij: inleveren voor de 5e van elke maand Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Verdwenen winkels en bedrijven
Verdwenen winkels en bedrijven in Zeerijp, bron Dorpsbelangen 2006.
NB: de Borgweg heette vroeger de Hoofdweg.