Expositie Huib van der Stelt in de Jacobuskerk

De bekende schilder Huib van der Stelt exposeert van zaterdag 13 juli t/m 11 augustus 2024 in de monumentale Jacobuskerk te Zeerijp.

De motor die mijn werk aanjaagt is mijn verwondering, mijn verbazing, de onuitputtelijke schoonheid der dingen die ik zo graag wat meer vast zou willen kunnen houden en begrijpen. Waarom ik ze zo mooi vind en waarom ik een flits door mijn buik krijg wanneer ik ze aanschouw. Er zijn altijd te veel beelden die ik zou willen vastleggen. Dat geeft niet. Ik ben nog lang niet klaar. Helemaal begrijpen en of schilderen zal ik het nooit. Dat hoeft ook niet. Het gebeurt wel dat ik het te mooi vind. Dan moet er alleen van genoten worden, met volle teugen.

Huib van der Stelt Juni 2024 Huizinge

LocatieJacobuskerk Zeerijp: Borgweg 6
TijdDagelijks 10:00 – 17:00 uur
PrijsToegang gratisDeel dit bericht

Geef een antwoord

Terug naar het overzicht

Expositie Huib van der Stelt in de Jacobuskerk

De bekende schilder Huib van der Stelt exposeert van zaterdag 13 juli t/m 11 augustus 2024 in de monumentale Jacobuskerk te Zeerijp.

De motor die mijn werk aanjaagt is mijn verwondering, mijn verbazing, de onuitputtelijke schoonheid der dingen die ik zo graag wat meer vast zou willen kunnen houden en begrijpen. Waarom ik ze zo mooi vind en waarom ik een flits door mijn buik krijg wanneer ik ze aanschouw. Er zijn altijd te veel beelden die ik zou willen vastleggen. Dat geeft niet. Ik ben nog lang niet klaar. Helemaal begrijpen en of schilderen zal ik het nooit. Dat hoeft ook niet. Het gebeurt wel dat ik het te mooi vind. Dan moet er alleen van genoten worden, met volle teugen.

Huib van der Stelt Juni 2024 Huizinge

LocatieJacobuskerk Zeerijp: Borgweg 6
TijdDagelijks 10:00 – 17:00 uur
PrijsToegang gratisDeel dit bericht

Geef een antwoord